Forskjell mellom versjoner av «Heggeliveien»

Linje 6: Linje 6:
  
 
'''43c.''' Villa fra 1988 for Randi Harz og Wilhelm Munthe-Kaas (ark. Wilhelm Munthe-Kaas).  
 
'''43c.''' Villa fra 1988 for Randi Harz og Wilhelm Munthe-Kaas (ark. Wilhelm Munthe-Kaas).  
 +
 +
'''45.''' Her hadde klubben [[Njård]] sitt utspring, idet brødrene Haanes (Reidar, Johan, Sigurd, Trygve, Hans Jacob og Thorgny) vokste opp i denne villaen. De fire eldste var med å grunnlegge klubben, og alle var sentrale i klubbens videre historie. Her hadde de en tennisbane i hagen, senere fikk de også to baner ved hjørnet av Heggeliveien og [[Monolitveien]]. Dette var «Njård-land» frem til etter krigen. Da fikk klubben etter hvert det nye tennisanlegget med klubbhus på [[Makrellbekken (strøk)|Makrellbekken]], innviet med NM i tennis 1952.
  
 
'''51.''' [[Heggeli (plass)|Heggeli]].
 
'''51.''' [[Heggeli (plass)|Heggeli]].

Revisjonen fra 21. jul. 2018 kl. 14:08

Heggeliveien, Heggeli, bydel Ullern, villavei fra Nordre Skøyen gård til Sørkedalsveien. Oppkalt 1917 etter husmannsplassen Heggeli. Frem til 1996 gikk Heggeliveien til Store Ringvei mellom Smestad og Vinderen. Etter at veien ble fysisk delt da Røabanen ble omgjort til T-bane i 1995, ble den øvre delen av veien kalt Heggelibakken og samtidig forlenget parallelt med Ringveien til Holmenveien ved Lillevindern.

Bygninger m.m.:

31. Nordre Skøyen.

43c. Villa fra 1988 for Randi Harz og Wilhelm Munthe-Kaas (ark. Wilhelm Munthe-Kaas).

45. Her hadde klubben Njård sitt utspring, idet brødrene Haanes (Reidar, Johan, Sigurd, Trygve, Hans Jacob og Thorgny) vokste opp i denne villaen. De fire eldste var med å grunnlegge klubben, og alle var sentrale i klubbens videre historie. Her hadde de en tennisbane i hagen, senere fikk de også to baner ved hjørnet av Heggeliveien og Monolitveien. Dette var «Njård-land» frem til etter krigen. Da fikk klubben etter hvert det nye tennisanlegget med klubbhus på Makrellbekken, innviet med NM i tennis 1952.

51. Heggeli.