Sim. Solberg

Revisjon per 29. nov. 2020 kl. 18:29 av Øyvind (diskusjon | bidrag)

Sim. Solberg, Bakeri og konditorfirma grunnlagt i 1900 som Brødrene Solberg av bakermester Simon Solberg (1875–1952). Bakeriet og hovedutsalget lå i Hegdehaugsveien 24 1900–67. I 1917 overtok Simon Solberg som eneinnehaver, og i 1919 kjøpte han gården hvor de til da hadde leid lokaler. Han gikk så i gang med moderniseringer og utvidelser, bl.a. utvidet han serveringslokalet til det dobbelte av hva det hadde vært. Firmaet spesialiteter var fraigilité-kaker (en type kaker som ikke lages mer; de bestod av mandelbunner med mokkasmørkrem pyntet med florsukker), sitronruller, fløteringer, et patentert grovbrød og sunnhetsbrød. I 1933 overtok Solberg nabogården nr. 26. I 1950-årene hadde bakeriet meget moderne utstyr, som tre tredoble elektriske bakerover og og en oljefyrt ovn. Firmaet hadde da ca. 50 ansatte og 6 varebiler.Den høye bakerovnspipa er fremdeles bevart. Firmaet hadde filialer i Brugata 4, Bygdøy allé 61, Tidemands gate 43, Kunstnernes hus, Wergelandsveien 17/19, Colbjørnsens gate 12 og Ullevålsveien 12. Ved grunnleggerens død overtok enken, Guri Solberg som eier, men sønnen Knut ble daglig leder.