Forskjell mellom versjoner av «Rosenborg kino»

Linje 1: Linje 1:
'''Rosenborg kino''' i [[Bogstadveien]] 9 eksisterte 1937–1980. Den ble bygget for det kommunale selskapet [[Oslo Kinematografer]] etter tegninger ved arkitektkontoret Wollebæk & Skraastad og med utsmykning av billedkunstneren Finn Nielsen. Rosenborg kino ble innviet 12. mars 1937 med den svenske filmen «Intermezzo» (1936) med Ingrid Bergman og Gösta Ekman; denne filmen ble springbrettet til en internasjonal karriere for den da ukjente Bergman. Like ved lå kinoen [[Rosenborg Teater]], som deretter gjerne ble kalt ''Gamle Rosenborg'' og som ble nedlagt i 1945. Rosenborg kino hadde et variert repertoar med både amerikansk og europeisk film. Den ble nedlagt i 1980 til protester fra filmarbeidere og filmentusiaster.
+
'''Rosenborg kino''' i [[Bogstadveien]] 9, bydel [[Frogner (bydel)|Frogner]], eksisterte 1937–1980. Den ble bygget for det kommunale selskapet [[Oslo Kinematografer]] etter tegninger ved arkitektkontoret Wollebæk & Skraastad og med utsmykning av billedkunstneren Finn Nielsen. Rosenborg kino ble innviet 12. mars 1937 med den svenske filmen «Intermezzo» (1936) med Ingrid Bergman og Gösta Ekman; denne filmen ble springbrettet til en internasjonal karriere for den da ukjente Bergman. Like ved lå kinoen [[Rosenborg Teater]], som deretter gjerne ble kalt ''Gamle Rosenborg'' og som ble nedlagt i 1945. Rosenborg kino hadde et variert repertoar med både amerikansk og europeisk film. Den ble nedlagt i 1980 til protester fra filmarbeidere og filmentusiaster.
 
[[Kategori:Kinoer]]
 
[[Kategori:Kinoer]]

Revisjonen fra 11. sep. 2020 kl. 09:44

Rosenborg kino i Bogstadveien 9, bydel Frogner, eksisterte 1937–1980. Den ble bygget for det kommunale selskapet Oslo Kinematografer etter tegninger ved arkitektkontoret Wollebæk & Skraastad og med utsmykning av billedkunstneren Finn Nielsen. Rosenborg kino ble innviet 12. mars 1937 med den svenske filmen «Intermezzo» (1936) med Ingrid Bergman og Gösta Ekman; denne filmen ble springbrettet til en internasjonal karriere for den da ukjente Bergman. Like ved lå kinoen Rosenborg Teater, som deretter gjerne ble kalt Gamle Rosenborg og som ble nedlagt i 1945. Rosenborg kino hadde et variert repertoar med både amerikansk og europeisk film. Den ble nedlagt i 1980 til protester fra filmarbeidere og filmentusiaster.