Forskjell mellom versjoner av «Pilegrimsleden»

Linje 1: Linje 1:
'''Pilegrimsleden''', den gamle ferdselsleden mot Nidaros, restaurert 1992–97 i et samarbeid mellom Direktoratet for Naturforvaltning og [[Riksantikvaren]]. Man valgte å satse på en led som gikk fra [[Mariakirken]] på [[Sørenga]] til [[Galgeberg]]. Her går leden nordover og vestover forbi [[Tøyen gård|Tøyen Gård]], [[Gamle Aker kirke]], [[Bislett (strøk)|Bislett]], [[Frogner hovedgård|Frogner Hovedgård]], [[Skøyen (strøk)|Skøyen]], [[Fåbro]], over [[Lysakerelva]] og inn i Bærum. Veien er merket med pilegrimslogoen som er satt sammen av Olavskorset og valknuten (symbolet for severdighet).
+
'''Pilegrimsleden''', den gamle ferdselsleden mot Nidaros, restaurert 1992–97 i et samarbeid mellom Direktoratet for Naturforvaltning og [[Riksantikvaren]]. Man valgte i første omgang å satse på en led som gikk fra [[Mariakirken]] på [[Sørenga]] til [[Galgeberg]]. Her går leden nordover og vestover forbi [[Tøyen gård|Tøyen Gård]], [[Gamle Aker kirke]], [[Bislett (strøk)|Bislett]], [[Frogner hovedgård|Frogner Hovedgård]], [[Skøyen (strøk)|Skøyen]], [[Fåbro]], over [[Lysakerelva]] og inn i Bærum.  
  
Den historiske pilegrimsleden som gikk fra gamle Oslo langs [[Strømsveien]] gjennom [[Akersdalen]] (Groruddalen) over [[Gjelleråsen]] og Romeriksbygdene til Hamarkaupangen, ble ikke valgt. Riksantikvaren gav 1999 en betinget godkjennelse av denne historiske pilegrimsleden etter søknad fra «Groruddalen Historielag» og [[Byantikvaren]].
+
Den historiske pilegrimsleden som gikk fra gamle Oslo langs [[Strømsveien]] gjennom [[Akersdalen]] (Groruddalen) over [[Gjelleråsen]] og Romeriksbygdene til Hamarkaupangen, ble i tillegg valgt noe senere etter søknad fra «Groruddalen Historielag» og [[Byantikvaren]].
 +
 
 +
[[Pilegrimssenter Oslo]] har siden 2010 ansvar for pilegrimsledene i Osloregionen. Veiene er merket med pilegrimslogoen som er satt sammen av Olavskorset og valknuten (symbolet for severdighet).
 
[[Kategori:Gater]]
 
[[Kategori:Gater]]
 
[[Kategori:Minnesmerker]]
 
[[Kategori:Minnesmerker]]

Revisjonen fra 13. aug. 2019 kl. 12:10

Pilegrimsleden, den gamle ferdselsleden mot Nidaros, restaurert 1992–97 i et samarbeid mellom Direktoratet for Naturforvaltning og Riksantikvaren. Man valgte i første omgang å satse på en led som gikk fra MariakirkenSørenga til Galgeberg. Her går leden nordover og vestover forbi Tøyen Gård, Gamle Aker kirke, Bislett, Frogner Hovedgård, Skøyen, Fåbro, over Lysakerelva og inn i Bærum.

Den historiske pilegrimsleden som gikk fra gamle Oslo langs Strømsveien gjennom Akersdalen (Groruddalen) over Gjelleråsen og Romeriksbygdene til Hamarkaupangen, ble i tillegg valgt noe senere etter søknad fra «Groruddalen Historielag» og Byantikvaren.

Pilegrimssenter Oslo har siden 2010 ansvar for pilegrimsledene i Osloregionen. Veiene er merket med pilegrimslogoen som er satt sammen av Olavskorset og valknuten (symbolet for severdighet).