Forskjell mellom versjoner av «Njård»

m
m
Linje 1: Linje 1:
'''Njård''', stiftet 1924 som Fart Idrettsforening, dagens navn fra 1927, en av de ledende tennisklubbene i Norge, har også gjort seg gjeldende i turn og ski, og driver også basketball, fekting, håndball og rytmisk sportsgymnastikk, også orientering (i samarbeid med Heming), tidligere også bandy. Tennisanlegg med klubbhus i [[Jensmessveien]] ved [[Makrellbekken (strøk)|Makrellbekken stasjon]]. Klubben eier også [[Njårdhallen]] og har drevet lysløype i [[Husebyskogen]].   
+
'''Njård''', stiftet 1924 som Fart Idrettsforening, dagens navn fra 1927, en av de ledende tennisklubbene i Norge, har også gjort seg gjeldende i turn og ski, og driver også basketball, fekting, håndball og rytmisk sportsgymnastikk, også orientering (i samarbeid med Heming), tidligere også bandy. Tennisanlegg med klubbhus i [[Jensmessveien]] ved [[Makrellbekken (strøk)|Makrellbekken stasjon]]. Klubben eier også [[Njårdhallen]] og har drevet lysløype i [[Husebyskogen]]. – Klubbens farger er mørkeblått, hvitt og grønt. Klubbgenseren var en mørkeblå v-genser med hvitkantet grønn v.   
  
Klubben hadde sitt utspring på [[Heggeli (strøk)|Heggeli]], der brødrene Haanes (Reidar, Johan, Trygve, Hans Jacob og Thorgny) vokste opp i [[Heggeliveien]] 45. De tre eldste var med å grunnlegge klubben, og alle var sentrale i klubbens historie. Her hadde de en tennisbane i hagen, senere fikk de også to baner ved hjørnet av Heggeliveien og [[Monolitveien]]. Dette var «Njård-land» frem til etter krigen. Da fikk klubben etter hvert det nye tennisanlegget med klubbhus på Makrellbekken, innviet med NM i tennis 1952.  
+
Klubben hadde sitt utspring på [[Heggeli (strøk)|Heggeli]], der brødrene Haanes (Reidar, Johan, Sigurd, Trygve, Hans Jacob og Thorgny) vokste opp i [[Heggeliveien]] 45. De fire eldste var med å grunnlegge klubben, og alle var sentrale i klubbens videre historie. Her hadde de en tennisbane i hagen, senere fikk de også to baner ved hjørnet av Heggeliveien og [[Monolitveien]]. Dette var «Njård-land» frem til etter krigen. Da fikk klubben etter hvert det nye tennisanlegget med klubbhus på Makrellbekken, innviet med NM i tennis 1952.  
  
Kjente medlemmer: Johan Haanes, Norges mest meriterte tennisspiller med 39 NM og Egebergs ærespris for 1938, og Laila Schou Nilsen (også Grefsen, OTK og OSK), som vant over hundre NM i ulike idretter og Egebergs ærespris for 1936. – Klubbens farger er mørkeblått, hvitt og grønt. Klubbgenseren var en mørkeblå v-genser med hvitkantet grønn v.
+
Kjente medlemmer: Johan Haanes, Norges mest meriterte tennisspiller med 39 NM og Egebergs ærespris for 1938, og Laila Schou Nilsen (også Grefsen, OTK og OSK), som vant over hundre NM i ulike idretter og Egebergs ærespris for 1936.
 
[[Kategori:Idrettslag]]
 
[[Kategori:Idrettslag]]

Revisjonen fra 1. feb. 2018 kl. 21:00

Njård, stiftet 1924 som Fart Idrettsforening, dagens navn fra 1927, en av de ledende tennisklubbene i Norge, har også gjort seg gjeldende i turn og ski, og driver også basketball, fekting, håndball og rytmisk sportsgymnastikk, også orientering (i samarbeid med Heming), tidligere også bandy. Tennisanlegg med klubbhus i Jensmessveien ved Makrellbekken stasjon. Klubben eier også Njårdhallen og har drevet lysløype i Husebyskogen. – Klubbens farger er mørkeblått, hvitt og grønt. Klubbgenseren var en mørkeblå v-genser med hvitkantet grønn v.

Klubben hadde sitt utspring på Heggeli, der brødrene Haanes (Reidar, Johan, Sigurd, Trygve, Hans Jacob og Thorgny) vokste opp i Heggeliveien 45. De fire eldste var med å grunnlegge klubben, og alle var sentrale i klubbens videre historie. Her hadde de en tennisbane i hagen, senere fikk de også to baner ved hjørnet av Heggeliveien og Monolitveien. Dette var «Njård-land» frem til etter krigen. Da fikk klubben etter hvert det nye tennisanlegget med klubbhus på Makrellbekken, innviet med NM i tennis 1952.

Kjente medlemmer: Johan Haanes, Norges mest meriterte tennisspiller med 39 NM og Egebergs ærespris for 1938, og Laila Schou Nilsen (også Grefsen, OTK og OSK), som vant over hundre NM i ulike idretter og Egebergs ærespris for 1936.