Forskjell mellom versjoner av «Framnes»

Denne artikkelen omtaler et sted

Åpne i Oslo bykart
(kategorisert, føyet til parker og Bydel Fr)
(park i intro)
Linje 1: Linje 1:
'''Framnes''', [[Munkedamsveien]] 92. I 1852 kjøpte justitssekretær Johan Collett [[Skillebekk (løkke)|Nedre Skillebekk]] og solgte unna den vestre, bebygde delen av løkken. Han reiste en klassisk murvilla på odden ut i [[Frognerkilen]] og forvandlet knausen til en frodig hage. Anlegget av [[Drammensbanen]] omkring 1870 delte løkken i to. Huset var i privat eie til det ble solgt til kommunen i 1957. Det ble revet etter en brann 1. februar 1981, det gikk da under navnet «Tinker’n». Nanvet er ikke sikkert forklart, det kan være et oppnavn på reisende eller sigøynere. Gartnerboligen og portstolpene er ennå bevart. I 1993 ble området regulert til park/friområde. Også barnehage.
+
'''Framnes''', [[Munkedamsveien]] 92, [[Skillebekk (strøk)|Skillebekk]], [[Frogner (bydel)|bydel Frogner]], parkanlegg.  
 +
 
 +
I 1852 kjøpte justitssekretær Johan Collett [[Skillebekk (løkke)|Nedre Skillebekk]] og solgte unna den vestre, bebygde delen av løkken. Han reiste en klassisk murvilla på odden ut i [[Frognerkilen]] og forvandlet knausen til en frodig hage. Anlegget av [[Drammensbanen]] omkring 1870 delte løkken i to. Huset var i privat eie til det ble solgt til kommunen i 1957. Det ble revet etter en brann 1. februar 1981, det gikk da under navnet «Tinker’n». Navnet er ikke sikkert forklart, det kan være et oppnavn på reisende eller sigøynere. Gartnerboligen og portstolpene er ennå bevart. I 1993 ble området regulert til park/friområde. Også barnehage.
  
 
[[Kategori:Løkker]]
 
[[Kategori:Løkker]]
 
[[Kategori:Parker]]
 
[[Kategori:Parker]]
 
[[Kategori:Bydel Frogner]]
 
[[Kategori:Bydel Frogner]]

Revisjonen fra 6. aug. 2018 kl. 14:38

Framnes, Munkedamsveien 92, Skillebekk, bydel Frogner, parkanlegg.

I 1852 kjøpte justitssekretær Johan Collett Nedre Skillebekk og solgte unna den vestre, bebygde delen av løkken. Han reiste en klassisk murvilla på odden ut i Frognerkilen og forvandlet knausen til en frodig hage. Anlegget av Drammensbanen omkring 1870 delte løkken i to. Huset var i privat eie til det ble solgt til kommunen i 1957. Det ble revet etter en brann 1. februar 1981, det gikk da under navnet «Tinker’n». Navnet er ikke sikkert forklart, det kan være et oppnavn på reisende eller sigøynere. Gartnerboligen og portstolpene er ennå bevart. I 1993 ble området regulert til park/friområde. Også barnehage.