Forskjell mellom versjoner av «Bislet (løkke)»

m (KAT flyttet siden Bislet til Bislet (løkke) uten å etterlate en omdirigering)
 
(2 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Løkke nr. 60 på Bymarken, lå ved Pilestredet 60. Løkken Bislet var tilliggende løkke til Kongens gate 20, dens historie går tilbake til 1600-tallet. Løkken var da kalt Bisaalit, og tilhørte rike kjøpmenn i Christiania. Navnet tyder på at det har ligget et bevertningssted her; Bislet lå ved den gamle middelalderveien mellom Gamle Aker kirke og Frogner. I annen halvdel av 1800-tallet ble det anlagt et teglverk på eiendommen. I 1898 kjøpte kommunen vel 60 daa av eiendommen for å anlegge en idrettsplass. Da var utparselleringen av eiendommen i full gang. Løkkehuset ble revet for å gi plass til [[Bislet bad]].
+
'''Bislett,''' løkke nr. 86, senere også nr. 81 [[Bymarken]], lå ved [[Pilestredet]] 60. Løkken Bislet var tilliggende løkke til [[Kongens gate]] 20, dens historie går tilbake til 1600-tallet. Løkken var da kalt ''Bisaalit'' og tilhørte rike kjøpmenn i Christiania. Navnet tyder på at det har ligget et bevertningssted her; Bislet lå ved den gamle middelalderveien mellom [[Gamle Aker kirke]] og [[Frogner hovedgård|Frogner]]. I annen halvdel av 1800-tallet ble det anlagt et teglverk på eiendommen. I 1898 kjøpte kommunen vel 60 daa av eiendommen for å anlegge en idrettsplass. Da var utparselleringen av eiendommen i full gang. Løkkehuset ble revet for å gi plass til [[Bislet bad]].
  
== Referanser i denne artikkelen ==
+
[[Kategori:Løkker]]
 
 
[[Bislet bad]]
 
 
 
== Referanser til denne artikkelen ==
 
 
 
[[Pilestredet]]
 

Nåværende revisjon fra 31. aug. 2022 kl. 16:01

Bislett, løkke nr. 86, senere også nr. 81 på Bymarken, lå ved Pilestredet 60. Løkken Bislet var tilliggende løkke til Kongens gate 20, dens historie går tilbake til 1600-tallet. Løkken var da kalt Bisaalit og tilhørte rike kjøpmenn i Christiania. Navnet tyder på at det har ligget et bevertningssted her; Bislet lå ved den gamle middelalderveien mellom Gamle Aker kirke og Frogner. I annen halvdel av 1800-tallet ble det anlagt et teglverk på eiendommen. I 1898 kjøpte kommunen vel 60 daa av eiendommen for å anlegge en idrettsplass. Da var utparselleringen av eiendommen i full gang. Løkkehuset ble revet for å gi plass til Bislet bad.