Forskjell mellom versjoner av «Sol-is»

 
(2 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Sol-is,''' iskrem som 1949–65 ble produsert av Håkon Gislerud i kjelleren i villaen på Lunden ([[Trondheimsveien]] 309b). Sol-is vant bransjens egen pris som Norges beste iskrem fra 1959 og helt til bedriften ble kjøpt opp av Diplom-Is i Nittedal 1965. Sol-is (vaniljeis med solbærsaus og sjokoladetrekk) er nå en merkevare som produseres av Diplom-Is.
+
'''Sol-is,''' iskremfabrikk etablert i 1949 av Håkon Gislerud, til å begynne med foregikk produksjonen i kjelleren i villaen på Lunden ([[Trondheimsveien]] 309b), senere i fabrikklokaler i [[Kirkegårdsgata]] 16. Sol-is vant bransjens egen pris som Norges beste iskrem fra 1959 og helt til bedriften ble kjøpt opp av [[Diplom-Is]] i 1965. Bedriften som ble drevet av brødrene Håkon og Kjell Gislerud, hadde ved nedleggelsen 30 ansatte i sommerhalvåret og tolv om vinteren; de ansatte fikk arbeid hos Diplom-Is. Sol-is (vaniljeis med solbærsaus og sjokoladetrekk) er nå en merkevare som produseres av Diplom-Is.
  
  [[Kategori:Bedrifter]]
+
[[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]]
 
[[Kategori:Bydel Bjerke]]
 
[[Kategori:Bydel Bjerke]]
 +
[[Kategori:Bydel Grünerløkka]]

Nåværende revisjon fra 24. mar. 2019 kl. 14:25

Sol-is, iskremfabrikk etablert i 1949 av Håkon Gislerud, til å begynne med foregikk produksjonen i kjelleren i villaen på Lunden (Trondheimsveien 309b), senere i fabrikklokaler i Kirkegårdsgata 16. Sol-is vant bransjens egen pris som Norges beste iskrem fra 1959 og helt til bedriften ble kjøpt opp av Diplom-Is i 1965. Bedriften som ble drevet av brødrene Håkon og Kjell Gislerud, hadde ved nedleggelsen 30 ansatte i sommerhalvåret og tolv om vinteren; de ansatte fikk arbeid hos Diplom-Is. Sol-is (vaniljeis med solbærsaus og sjokoladetrekk) er nå en merkevare som produseres av Diplom-Is.