Forskjell mellom versjoner av «Omar Bruun»

Linje 1: Linje 1:
'''Omar Bruun''', to bakeri- og konditorivirksomheter, den ene i [[Akersgata]] 67, det andre i [[Nils Lauritssøns vei]] 36.
+
'''Omar Bruun''', to bakeri- og konditorivirksomheter, den ene i [[Akersgata]] 67, den andre i [[Nils Lauritssøns vei]] 36.
  
'''1.''' Bakeri og konditori drevet fra slutten av 1866, fra slutten av 1870-årene i Akersgata 67, en  treetasjes gård ved hjørnet av [[Keysers gate]]. Første innehaver var en baker O. Thauland, deretter bakermester B. J. Fossum. Rundt 1917 overtok Nils Omar Bruun (1873–1929), og i hans tid ble det gjort store utvidelser og moderniseringer. Mens det tidligere hadde vært to ekspeditriser, ble det nå syv. I hans «Conditori og Wienerbakeri» var det 20 ansatte. I kjelleren var det tre bakerovner, utsalget og kaonditoriet var i første etasje og på loftet var det tre store melbinger. Etter Omar Bruuns død overtok bakermester E. M. Jacobsen, og han drev videre under navnet ''Omar Bruuns eftf''. til 1949, da han fortsatte virksomheten under sitt eget navn. Firmaet hadde filialer i [[Kirkeveien]] 72, [[Thorvald Meyers gate]] 33, [[Storgata]] 10a og i Gamle Dammensvei 38 på Stabekk. I 1930-årene hadde firmaet 30 ansatte og to biler.
+
'''1.''' Bakeri og konditori drevet fra slutten av 1866, fra slutten av 1870-årene i Akersgata 67, en  treetasjes gård ved hjørnet av [[Keysers gate]]. Første innehaver var en baker O. Thauland, deretter bakermester B. J. Fossum. Rundt 1917 overtok Nils Omar Bruun (1873–1929), og i hans tid ble det gjort store utvidelser og moderniseringer. Mens det tidligere hadde vært to ekspeditriser, ble det nå syv. I hans «Conditori og Wienerbakeri» var det 20 ansatte. I kjelleren var det tre bakerovner, utsalget og konditoriet var i første etasje, og på loftet var det tre store melbinger. Etter Omar Bruuns død overtok bakermester E. M. Jacobsen, og han drev videre under navnet ''Omar Bruuns eftf''. til 1949, da han fortsatte virksomheten under sitt eget navn. Firmaet hadde filialer i [[Kirkeveien]] 72, [[Thorvald Meyers gate]] 33, [[Storgata]] 10a og i Gamle Drammensvei 38 på Stabekk. I 1930-årene hadde firmaet 30 ansatte og to biler.
  
'''2.''' Bakeri og konditori i [[Nils Lauritssøns vei]] 36 i det som den gang ble kalt [[Sogn Haveby]]. Bakeriet ble etablert i 1930 av Rolf Omar Bruun (1900–78), sønn av Nils Omar Bruun. Det holdt til i en nyoppført, murt funkisbygning med bolig i annen etasje og bakeriutsalg og konditori i første etasje i et elegant halvrundt utbygg, arkitekt Otto L. Scheen. Ved innvielsen i 1930 reklamerte Rolf Omar Bruun slik: «Tidsmessig elektrisk bakeri åpnes for salg av 1. klasses baker- og konditorvarer. 24/5 1930 R. Omar Bruun». Rolf Omar Bruun, som frem til da hadde bodd i annen etasje i Akersgata 67 og høyst sannsynlig arbeidet i farens firma, etablerte nok det nye bakeriet som en fortsettelse av farens virksomhet, da bakeriet i Akersgata nå ble drevet videre som ''Omar Bruuns eftf''. av bakermester E. M. Jacobsen.
+
'''2.''' Bakeri og konditori i [[Nils Lauritssøns vei]] 36 i det som den gang ble kalt [[Sogn Haveby]]. Bakeriet ble etablert i 1930 av Rolf Omar Bruun (1900–78), sønn av Nils Omar Bruun. Det holdt til i en nyoppført, murt funkisbygning med bolig i annen etasje og bakeriutsalg og konditori i første etasje i et elegant halvrundt utbygg, arkitekt Otto L. Scheen. Ved innvielsen i 1930 reklamerte Rolf Omar Bruun slik: «Tidsmessig elektrisk bakeri åpnes for salg av 1. klasses baker- og konditorvarer. 24/5 1930 R. Omar Bruun». Rolf Omar Bruun, som frem til da hadde bodd i annen etasje i Akersgata 67 og høyst sannsynlig arbeidet i farens firma, etablerte nok det nye bakeriet som en fortsettelse av farens virksomhet, da bakeriet i Akersgata nå ble drevet videre som ''Omar Bruuns eftf''. av bakermester E. M. Jacobsen. Bakeriet var i drift til 1960-åfrene; bygningen er nå en tomannsbolig. Det gamle bakeriskiltet er bevart over inngangen.  
 
[[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]]
 
[[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]]
 
[[Kategori:Restauranter/kafeer]]
 
[[Kategori:Restauranter/kafeer]]

Revisjonen fra 3. des. 2020 kl. 14:18

Omar Bruun, to bakeri- og konditorivirksomheter, den ene i Akersgata 67, den andre i Nils Lauritssøns vei 36.

1. Bakeri og konditori drevet fra slutten av 1866, fra slutten av 1870-årene i Akersgata 67, en treetasjes gård ved hjørnet av Keysers gate. Første innehaver var en baker O. Thauland, deretter bakermester B. J. Fossum. Rundt 1917 overtok Nils Omar Bruun (1873–1929), og i hans tid ble det gjort store utvidelser og moderniseringer. Mens det tidligere hadde vært to ekspeditriser, ble det nå syv. I hans «Conditori og Wienerbakeri» var det 20 ansatte. I kjelleren var det tre bakerovner, utsalget og konditoriet var i første etasje, og på loftet var det tre store melbinger. Etter Omar Bruuns død overtok bakermester E. M. Jacobsen, og han drev videre under navnet Omar Bruuns eftf. til 1949, da han fortsatte virksomheten under sitt eget navn. Firmaet hadde filialer i Kirkeveien 72, Thorvald Meyers gate 33, Storgata 10a og i Gamle Drammensvei 38 på Stabekk. I 1930-årene hadde firmaet 30 ansatte og to biler.

2. Bakeri og konditori i Nils Lauritssøns vei 36 i det som den gang ble kalt Sogn Haveby. Bakeriet ble etablert i 1930 av Rolf Omar Bruun (1900–78), sønn av Nils Omar Bruun. Det holdt til i en nyoppført, murt funkisbygning med bolig i annen etasje og bakeriutsalg og konditori i første etasje i et elegant halvrundt utbygg, arkitekt Otto L. Scheen. Ved innvielsen i 1930 reklamerte Rolf Omar Bruun slik: «Tidsmessig elektrisk bakeri åpnes for salg av 1. klasses baker- og konditorvarer. 24/5 1930 R. Omar Bruun». Rolf Omar Bruun, som frem til da hadde bodd i annen etasje i Akersgata 67 og høyst sannsynlig arbeidet i farens firma, etablerte nok det nye bakeriet som en fortsettelse av farens virksomhet, da bakeriet i Akersgata nå ble drevet videre som Omar Bruuns eftf. av bakermester E. M. Jacobsen. Bakeriet var i drift til 1960-åfrene; bygningen er nå en tomannsbolig. Det gamle bakeriskiltet er bevart over inngangen.