Forskjell mellom versjoner av «Lusetjernbekken»

Linje 1: Linje 1:
'''Lusetjernbekken''', [[Holmlia]], bekk som kommer fra Lusetjernsmyrene lengst sør på Holmlia og munnet tidligere ut i [[Ljanselva]] der denne bøyer mot nord, like før utløpet i [[Bunnefjorden]]. I forbindelse med byggingen av den nye Mosseveien (ferdig 1970) ble den nederste delen av Ljanselva lagt i en kulvert/tunnel gjennom fjellet. Dermed møtes ikke Lusetjernbekken og Ljanselva lenger  
+
'''Lusetjernbekken''', [[Holmlia]], bekk som kommer fra Lusetjernsmyrene lengst sør på Holmlia og munnet tidligere ut i [[Ljanselva]] der denne bøyde mot nord, like før utløpet i [[Bunnefjorden]]. I forbindelse med byggingen av den nye Mosseveien (ferdig 1970) ble den nederste delen av Ljanselva lagt i en kulvert/tunnel gjennom fjellet. Dermed møtes ikke Lusetjernbekken og Ljanselva lenger.
  
 
Frem til 1925 rundet [[Østfoldbanen]] Lusetjernsmyrene på øst- og nordsiden og gikk videre nordover i til dels dyp skjæring til [[Liadalen]] (Ljansdalen).
 
Frem til 1925 rundet [[Østfoldbanen]] Lusetjernsmyrene på øst- og nordsiden og gikk videre nordover i til dels dyp skjæring til [[Liadalen]] (Ljansdalen).
 +
 +
Lusetjernbekken rant tidligere åpent gjennom hele Lusetjerndalen. I andre halvdel av 1970-tallet ble den øverste delen av dalen fylt igjen, i den forbindelse ble bekken der lagt i rør. Men Lusetjernbekken renner fortsatt åpent i den nedre delen av Lusetjerndalen, så går den i tunnel under Herregårdskrysset for så å komme opp i dagen i en kort strekning før utløpet i [[Fiskevollbukta]].
  
 
[[Kategori:Elver og bekker]]
 
[[Kategori:Elver og bekker]]

Revisjonen fra 15. apr. 2024 kl. 12:36

Lusetjernbekken, Holmlia, bekk som kommer fra Lusetjernsmyrene lengst sør på Holmlia og munnet tidligere ut i Ljanselva der denne bøyde mot nord, like før utløpet i Bunnefjorden. I forbindelse med byggingen av den nye Mosseveien (ferdig 1970) ble den nederste delen av Ljanselva lagt i en kulvert/tunnel gjennom fjellet. Dermed møtes ikke Lusetjernbekken og Ljanselva lenger.

Frem til 1925 rundet Østfoldbanen Lusetjernsmyrene på øst- og nordsiden og gikk videre nordover i til dels dyp skjæring til Liadalen (Ljansdalen).

Lusetjernbekken rant tidligere åpent gjennom hele Lusetjerndalen. I andre halvdel av 1970-tallet ble den øverste delen av dalen fylt igjen, i den forbindelse ble bekken der lagt i rør. Men Lusetjernbekken renner fortsatt åpent i den nedre delen av Lusetjerndalen, så går den i tunnel under Herregårdskrysset for så å komme opp i dagen i en kort strekning før utløpet i Fiskevollbukta.