Forskjell mellom versjoner av «Kneippbrødfabrikken»

(Created page with "AS, tidligere bakeri etablert i 1910 i Smedgata 49 på Enerhaugen på initiativ av forlagsbokhandler Søren Mittet. Det opprinnelige formålet var å produsere såkalt kneippb...")
 
 
(11 mellomliggende revisjoner av 6 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
AS, tidligere bakeri etablert i 1910 i Smedgata 49 på Enerhaugen på initiativ av forlagsbokhandler Søren Mittet. Det opprinnelige formålet var å produsere såkalt kneippbrød, et brød av sammalt mel etter tyskeren Sebastian Kneipps metode (Baker [[Lindeberg dppage2]] var det første bakeriet i Norge som produserte kneippbrød). I Oslo-området hadde Kneippbrødfabrikken flere hundre forhandlere som den forsynte med sine biler, foruten med kneippbrød også med sunne produkter som Overlæge Borchgrevinks brød, kneipprundstykker, kavringer, skonrokker og vegetarbrød.
+
[[Fil:Kneippbrødfabrikken.jpg|miniatyr|700x700px|''Den gamle Kneippbrødfabrikken i Smedgata 49. I bakgrunnen til høyre skimtes sykehjemmet [[Villa Enerhaugen]]. Til venstre går Jens Bjelkes gate. Bilde fra oktober 2020
 +
Foto: Aslak Malmåsen''
 +
]]
 +
'''Kneippbrødfabrikken AS''', tidligere bakeri etablert i 1910 i [[Smedgata]] 49 på [[Enerhaugen]] på initiativ av forlagsbokhandler Søren Mittet. Det opprinnelige formålet var å produsere såkalt ''kneippbrød'', et brød av sammalt mel etter tyskeren Sebastian Kneipps metode. [[Baker Hansen]] var det første bakeriet i Norge som produserte kneippbrød. I Oslo-området hadde Kneippbrødfabrikken flere hundre forhandlere som den forsynte med sine biler, i tillegg til kneippbrød også med sunne produkter som «Overlæge Borchgrevinks brød», kneipprundstykker, kavringer, skonrokker og vegetarbrød.
  
Aksjene ble i 1935 overtatt av Harald Fadum, fabrikkens direktør. Bakeriet var deretter et familieaksjeselskap med sønnen Gunnar Fadum og deretter Harald Fadum som daglig leder. I 1980-årene inngikk Kneippbrødfabrikken et produksjonssamarbeid med [[Kristiania Brødfabrik]]k.
+
Aksjene ble i 1935 overtatt av Harald Fadum, fabrikkens direktør. Bakeriet var deretter et familieaksjeselskap med sønnen Gunnar Fadum og deretter Harald Fadum som daglig leder. I 1980-årene inngikk Kneippbrødfabrikken et produksjonssamarbeid med [[Kristiania Brødfabrik]]k, og produksjonen i Smedgata ble innstilt i 1986. Den gamle toetasjes fabrikkbygningen ved hjørnet av [[Jens Bjelkes gate]] og den høye fabrikkpipen er fremdeles bevart.
 
+
[[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]]
== Referanser i denne artikkelen ==
 
 
 
[[Baker Hansen]], [[Kristiania Brødfabrik]]
 
 
 
== Referanser til denne artikkelen ==
 
 
 
[[Smedgata]]
 

Nåværende revisjon fra 18. apr. 2021 kl. 11:54

Den gamle Kneippbrødfabrikken i Smedgata 49. I bakgrunnen til høyre skimtes sykehjemmet Villa Enerhaugen. Til venstre går Jens Bjelkes gate. Bilde fra oktober 2020 Foto: Aslak Malmåsen

Kneippbrødfabrikken AS, tidligere bakeri etablert i 1910 i Smedgata 49 på Enerhaugen på initiativ av forlagsbokhandler Søren Mittet. Det opprinnelige formålet var å produsere såkalt kneippbrød, et brød av sammalt mel etter tyskeren Sebastian Kneipps metode. Baker Hansen var det første bakeriet i Norge som produserte kneippbrød. I Oslo-området hadde Kneippbrødfabrikken flere hundre forhandlere som den forsynte med sine biler, i tillegg til kneippbrød også med sunne produkter som «Overlæge Borchgrevinks brød», kneipprundstykker, kavringer, skonrokker og vegetarbrød.

Aksjene ble i 1935 overtatt av Harald Fadum, fabrikkens direktør. Bakeriet var deretter et familieaksjeselskap med sønnen Gunnar Fadum og deretter Harald Fadum som daglig leder. I 1980-årene inngikk Kneippbrødfabrikken et produksjonssamarbeid med Kristiania Brødfabrikk, og produksjonen i Smedgata ble innstilt i 1986. Den gamle toetasjes fabrikkbygningen ved hjørnet av Jens Bjelkes gate og den høye fabrikkpipen er fremdeles bevart.