Forskjell mellom versjoner av «Kneippbrødfabrikken»

Linje 1: Linje 1:
 
'''Kneippbrødfabrikken AS''', tidligere bakeri etablert i 1910 i [[Smedgata]] 49 på [[Enerhaugen]] på initiativ av forlagsbokhandler Søren Mittet. Det opprinnelige formålet var å produsere såkalt kneippbrød, et brød av sammalt mel etter tyskeren Sebastian Kneipps metode ([[Hansen AS|Baker Hansen]] var det første bakeriet i Norge som produserte kneippbrød). I Oslo-området hadde Kneippbrødfabrikken flere hundre forhandlere som den forsynte med sine biler, i tillegg til kneippbrød også med sunne produkter som «Overlæge Borchgrevinks brød», kneipprundstykker, kavringer, skonrokker og vegetarbrød.
 
'''Kneippbrødfabrikken AS''', tidligere bakeri etablert i 1910 i [[Smedgata]] 49 på [[Enerhaugen]] på initiativ av forlagsbokhandler Søren Mittet. Det opprinnelige formålet var å produsere såkalt kneippbrød, et brød av sammalt mel etter tyskeren Sebastian Kneipps metode ([[Hansen AS|Baker Hansen]] var det første bakeriet i Norge som produserte kneippbrød). I Oslo-området hadde Kneippbrødfabrikken flere hundre forhandlere som den forsynte med sine biler, i tillegg til kneippbrød også med sunne produkter som «Overlæge Borchgrevinks brød», kneipprundstykker, kavringer, skonrokker og vegetarbrød.
  
Aksjene ble i 1935 overtatt av Harald Fadum, fabrikkens direktør. Bakeriet var deretter et familieaksjeselskap med sønnen Gunnar Fadum og deretter Harald Fadum som daglig leder. I 1980-årene inngikk Kneippbrødfabrikken et produksjonssamarbeid med [[Kristiania Brødfabrik]]k.
+
Aksjene ble i 1935 overtatt av Harald Fadum, fabrikkens direktør. Bakeriet var deretter et familieaksjeselskap med sønnen Gunnar Fadum og deretter Harald Fadum som daglig leder. I 1980-årene inngikk Kneippbrødfabrikken et produksjonssamarbeid med [[Kristiania Brødfabrik]]k. Den gamle toetasjes fabrikkbygningen og den høye fabrikkpipen er fremdeles bevart.
  
 
[[Kategori:Bedrifter]]
 
[[Kategori:Bedrifter]]

Revisjonen fra 3. aug. 2018 kl. 17:37

Kneippbrødfabrikken AS, tidligere bakeri etablert i 1910 i Smedgata 49 på Enerhaugen på initiativ av forlagsbokhandler Søren Mittet. Det opprinnelige formålet var å produsere såkalt kneippbrød, et brød av sammalt mel etter tyskeren Sebastian Kneipps metode (Baker Hansen var det første bakeriet i Norge som produserte kneippbrød). I Oslo-området hadde Kneippbrødfabrikken flere hundre forhandlere som den forsynte med sine biler, i tillegg til kneippbrød også med sunne produkter som «Overlæge Borchgrevinks brød», kneipprundstykker, kavringer, skonrokker og vegetarbrød.

Aksjene ble i 1935 overtatt av Harald Fadum, fabrikkens direktør. Bakeriet var deretter et familieaksjeselskap med sønnen Gunnar Fadum og deretter Harald Fadum som daglig leder. I 1980-årene inngikk Kneippbrødfabrikken et produksjonssamarbeid med Kristiania Brødfabrikk. Den gamle toetasjes fabrikkbygningen og den høye fabrikkpipen er fremdeles bevart.