Forskjell mellom versjoner av «Holmen (løkke)»

m (KAT flyttet siden Holmen til Holmen (løkke) uten å etterlate en omdirigering)
Linje 1: Linje 1:
Løkke på Pipervikas vestside, i første halvpart av 1700-tallet eid av bispinne Munch, senere av kjøpmann Claus Bendeke, som solgte Holmen med tilliggende fiskeri til sogneprest i Aker, slottsprest og senere stiftsprost Otto Holmboe (1710–73). Han anla et teglverk og et pottemakeri på Holmen. I 1756 kjøpte Holmboe Pipervikens Strandlere, og i 1784 kjøpte admiral F. W. Krog Holmen. 1825 overtok overtollbetjent Jens A. Selmer eiendommen, og anla sammen med portrettmaler Jacob Munch Holmen Ornamentfabrik, som ble drevet videre av neste eier Nicolay Andresen. 1856 kjøpte Akers mek. Verksted fabrikken. Noen år i forveien var Tjuvholmen blitt fraskilt. I 1872 ble husene revet i forbindelse med byggingen av Vestbanestasjonen. Holmens gate i Pipervika, som forsvant ved Rådhusreguleringen, var oppkalt etter Holmen.
+
'''Holmen''', løkke [[Pipervika|Pipervikas]] vestside, i første halvpart av 1700-tallet eid av bispinne Munch, senere av kjøpmann Claus Bendeke, som solgte Holmen med tilliggende fiskeri til sogneprest i Aker, slottsprest og senere stiftsprost Otto Holmboe (1710–73). Han anla et teglverk og et pottemakeri på Holmen. I 1756 kjøpte Holmboe Pipervikens Strandlere, og i 1784 kjøpte admiral F. W. Krog Holmen. 1825 overtok overtollbetjent Jens A. Selmer eiendommen, og anla sammen med portrettmaler Jacob Munch Holmen Ornamentfabrik, som ble drevet videre av neste eier Nicolay Andresen.  
 +
 
 +
1856 kjøpte [[Akers mek. Verksted]] fabrikken. Noen år i forveien var [[Tjuvholmen]] blitt fraskilt. I 1872 ble husene revet i forbindelse med byggingen av [[Vestbanestasjonen]]. [[Holmens gate dppage2|Holmens gate]] i Pipervika, som forsvant ved Rådhusreguleringen, var oppkalt etter Holmen.
  
 
== Referanser til denne artikkelen ==
 
== Referanser til denne artikkelen ==
  
 
[[Bjørnveien]], [[Holmenkollbanen]], [[Holmenkollveien]], [[Lybekk]]
 
[[Bjørnveien]], [[Holmenkollbanen]], [[Holmenkollveien]], [[Lybekk]]

Revisjonen fra 4. des. 2017 kl. 14:26

Holmen, løkke på Pipervikas vestside, i første halvpart av 1700-tallet eid av bispinne Munch, senere av kjøpmann Claus Bendeke, som solgte Holmen med tilliggende fiskeri til sogneprest i Aker, slottsprest og senere stiftsprost Otto Holmboe (1710–73). Han anla et teglverk og et pottemakeri på Holmen. I 1756 kjøpte Holmboe Pipervikens Strandlere, og i 1784 kjøpte admiral F. W. Krog Holmen. 1825 overtok overtollbetjent Jens A. Selmer eiendommen, og anla sammen med portrettmaler Jacob Munch Holmen Ornamentfabrik, som ble drevet videre av neste eier Nicolay Andresen.

1856 kjøpte Akers mek. Verksted fabrikken. Noen år i forveien var Tjuvholmen blitt fraskilt. I 1872 ble husene revet i forbindelse med byggingen av Vestbanestasjonen. Holmens gate i Pipervika, som forsvant ved Rådhusreguleringen, var oppkalt etter Holmen.

Referanser til denne artikkelen

Bjørnveien, Holmenkollbanen, Holmenkollveien, Lybekk