Forskjell mellom versjoner av «Fylkeslegen i Oslo»

 
Linje 1: Linje 1:
'''Fylkeslegen i Oslo''', statlig tilsynsmyndighet for Oslo for alt helsepersonell og alle helseinstitusjoner. Inntil 2002 hadde fylkeslegen ansvar for eget embetskontor. Fra 2003 er fylkeslegen underlagt [[Fylkesmannen i Oslo og Akershus|fylkesmannen]], men rapporterer direkte til Statens helsetilsyn i saker vedrørende tilsyn med helsetjenesten. Embetet ble opprettet 1988; tidligere var funksjonen tillagt Stadsfysikatet i Oslo. [[Stadsfysikus]] var inntil 1988 sjef for Oslo Helseråd; dets oppgaver er nå fordelt dels på bydelene, dels på [[Helseetaten]].
+
'''Fylkeslegen i Oslo''', statlig tilsynsmyndighet for Oslo for alt helsepersonell og alle helseinstitusjoner. Inntil 2002 hadde fylkeslegen ansvar for eget embetskontor. Fra 2003 er fylkeslegen underlagt [[Statsforvalteren i Oslo og Viken|statsforvalteren]], men rapporterer direkte til Statens helsetilsyn i saker vedrørende tilsyn med helsetjenesten. Embetet ble opprettet 1988; tidligere var funksjonen tillagt Stadsfysikatet i Oslo. [[Stadsfysikus]] var inntil 1988 sjef for Oslo Helseråd; dets oppgaver er nå fordelt dels på bydelene, dels på [[Helseetaten]].
 
[[Kategori:Staten]]
 
[[Kategori:Staten]]
 
[[Kategori:Helseadministrasjon]]
 
[[Kategori:Helseadministrasjon]]

Nåværende revisjon fra 23. jan. 2021 kl. 23:21

Fylkeslegen i Oslo, statlig tilsynsmyndighet for Oslo for alt helsepersonell og alle helseinstitusjoner. Inntil 2002 hadde fylkeslegen ansvar for eget embetskontor. Fra 2003 er fylkeslegen underlagt statsforvalteren, men rapporterer direkte til Statens helsetilsyn i saker vedrørende tilsyn med helsetjenesten. Embetet ble opprettet 1988; tidligere var funksjonen tillagt Stadsfysikatet i Oslo. Stadsfysikus var inntil 1988 sjef for Oslo Helseråd; dets oppgaver er nå fordelt dels på bydelene, dels på Helseetaten.