Forskjell mellom versjoner av «Energigjenvinningsetaten»

 
(4 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Opprettet 2005, utskilt fra [[Renovasjonsetaten]], tilbyr energigjenvinning av avfall i form av fjernvarme og strøm. Energigjenvinningsetaten har ansvar for drift og utvikling av kommunens energigjenvinningsanlegg på [[Haraldrud energigjenvinningsanlegg|Haraldrud]] og [[Klemetsrud forbrenningsanlegg|Klemetsrud]]. Energigjenvinningsetaten gjenvinner 250 000 tonn avfall per år, derav 130 000 tonn avfall fra den lovpålagte kommunale renovasjon i Oslo. Resten av kapasiteten selges til kommuner i regionen og andre avfallsbesittere. I tillegg tilbyr etaten destruksjon av smittefarlig avfall og fraksjoner som krever sikker behandling (direkteforbrenning).
+
[[Energigjenvinningsetaten]], [[Klemetsrudveien]] 1, opprettet 2005 da den ble utskilt fra [[Renovasjonsetaten]], har som hovedoppgave å sortere husholdningsavfallet til Oslo kommune, produsere fjernvarme og lage biogass og biogjødsel. Energigjenvinningsetaten har ansvar for drift og utvikling av kommunens energigjenvinningsanlegg på [[Haraldrud energigjenvinningsanlegg|Haraldrud]] og [[Klemetsrud forbrenningsanlegg|Klemetsrud]], samt på biogassanlegget i Nes på Romerike. Energigjenvinningsetaten gjenvinner 250 000 tonn avfall per år, derav 130 000 tonn avfall fra den lovpålagte kommunale renovasjon i Oslo. Resten av kapasiteten selges til kommuner i regionen og andre avfallsbesittere. I tillegg tilbyr etaten destruksjon av smittefarlig avfall og fraksjoner som krever sikker behandling (direkteforbrenning).
  
Etaten var 2010 sammen med [[Hafslund]] Fjernvarme i gang med et større utbyggingsprosjekt (Klemetsrudprosjektet) for gjenvinning av matavfall og plastavfall. Anlegget skal fra 2012 gi biogassdrivstoff til 235 busser og biogjødsel til lokal jordbruk. I tillegg skal plastemballasje gjenvinnes, og det skal bygges et biobrenselsanlegg. Utbyggingen er ment å gi en mer effektiv og miljøvennlig avfallsbehandling, øke materialgjenvinningen av Oslo-innbyggernes avfall, redusere Oslos totale utslipp av klimagassen CO2 og redusere lokal luftforurensning fra små oljefyrkjeler.
+
Årsproduksjonen er 160 GWh elektrisitet og 590 GWh fjernvarme. Etatens energiproduksjon bidrar til å realisere Oslo kommunes ambisiøse klima- og miljømål, som er å halvere utslippene av CO<sub>2</sub> innen 2030.
  
== Referanser i denne artikkelen ==
 
 
[[Hafslund]]
 
 
== Referanser til denne artikkelen ==
 
 
[[Klemetsrud forbrenningsanlegg]], [[Renovasjonsetaten]]
 
 
[[Kategori:Kommunale etater]]
 
[[Kategori:Kommunale etater]]

Nåværende revisjon fra 10. jan. 2019 kl. 10:18

Energigjenvinningsetaten, Klemetsrudveien 1, opprettet 2005 da den ble utskilt fra Renovasjonsetaten, har som hovedoppgave å sortere husholdningsavfallet til Oslo kommune, produsere fjernvarme og lage biogass og biogjødsel. Energigjenvinningsetaten har ansvar for drift og utvikling av kommunens energigjenvinningsanlegg på Haraldrud og Klemetsrud, samt på biogassanlegget i Nes på Romerike. Energigjenvinningsetaten gjenvinner 250 000 tonn avfall per år, derav 130 000 tonn avfall fra den lovpålagte kommunale renovasjon i Oslo. Resten av kapasiteten selges til kommuner i regionen og andre avfallsbesittere. I tillegg tilbyr etaten destruksjon av smittefarlig avfall og fraksjoner som krever sikker behandling (direkteforbrenning).

Årsproduksjonen er 160 GWh elektrisitet og 590 GWh fjernvarme. Etatens energiproduksjon bidrar til å realisere Oslo kommunes ambisiøse klima- og miljømål, som er å halvere utslippene av CO2 innen 2030.