Forskjell mellom versjoner av «Dagmar Konditori»

 
Linje 1: Linje 1:
'''Dagmar Konditori''', tidligere konditori i [[Skovveien]] 6, etablert i 1901 av baker- og konditormester Rasmus Peter Andersen (1864–1949) som ''Conditori Dagmar''. Andersen, som var født i Århus, kom til Kristiania i 1891, hvor han etter å ha arbeidet som finbaker i Sverige, Halden, Moss og Sandefjord, overtok et bakeri på [[Hammersborg (strøk)|Hammersborg]]. Tre år senere overtok han en forretning i [[Karl XIIs gate]], som han drev til 1900. Virksomheten i Skovveien, som han til å begynne med drev alene, gikk bra, og etter hvert kunne han utvide både bakeriet og butikk- og serveringslokalene. I 1922 fikk han installert en elektrisk bakerovn. Konditoriet bakte wienerbrød og alt til faget henhørende, spesialiteter var geburtsdagskringler (både wiener- og tertekringler med alskens fyll). I 1924 beskjeftiget firmaet én bakersvenn som var spesialist på wienerbrød, to konditorsvenner, tre lærlinger og seks ekspeditriser. Konditoriet var et populært møtested for gymnasiaster på skolene i strøket og for studenter som leste på [[Universitetsbiblioteket]]. I 1934 fikk Andersen konkurs, og konditoriet ble overtatt av konditormester Odd Jacobsen (1904–81). Konditoriet beholdt sin posisjon som et populært møtested frem til driften ble innstilt i begynnelsen av 1970-årene.
+
'''Dagmar Konditori''', tidligere konditori i [[Skovveien]] 6, etablert i 1901 av baker- og konditormester Rasmus Peter Andersen (1864–1949) som ''Conditori Dagmar''. Andersen, som var født i Århus, kom til Kristiania i 1891, hvor han etter å ha arbeidet som finbaker i Sverige, Halden, Moss og Sandefjord, overtok et bakeri på [[Hammersborg (strøk)|Hammersborg]]. Tre år senere overtok han en forretning i [[Karl XIIs gate]], som han drev til 1900. Virksomheten i Skovveien, som han til å begynne med drev alene, gikk bra, og etter hvert kunne han utvide både bakeriet og butikk- og serveringslokalene. I 1922 fikk han installert en elektrisk bakerovn. Konditoriet bakte wienerbrød og alt til faget henhørende, spesialiteter var geburtsdagskringler (både wiener- og tertekringler med alskens fyll). I 1924 beskjeftiget firmaet én bakersvenn som var spesialist på wienerbrød, to konditorsvenner, tre lærlinger og seks ekspeditriser. Konditoriet var et populært møtested for gymnasiaster på skolene i strøket og for studenter som leste på [[Universitetsbiblioteket]]. I 1934 gikk Andersen konkurs, og konditoriet ble overtatt av konditormester Odd Jacobsen (1904–81). Konditoriet beholdt sin posisjon som et populært møtested frem til driften ble innstilt i begynnelsen av 1970-årene.
 
[[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]]
 
[[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]]
 
[[Kategori:Restauranter/kafeer]]
 
[[Kategori:Restauranter/kafeer]]
 
[[Kategori:Bydel Frogner]]
 
[[Kategori:Bydel Frogner]]

Nåværende revisjon fra 8. des. 2020 kl. 23:17

Dagmar Konditori, tidligere konditori i Skovveien 6, etablert i 1901 av baker- og konditormester Rasmus Peter Andersen (1864–1949) som Conditori Dagmar. Andersen, som var født i Århus, kom til Kristiania i 1891, hvor han etter å ha arbeidet som finbaker i Sverige, Halden, Moss og Sandefjord, overtok et bakeri på Hammersborg. Tre år senere overtok han en forretning i Karl XIIs gate, som han drev til 1900. Virksomheten i Skovveien, som han til å begynne med drev alene, gikk bra, og etter hvert kunne han utvide både bakeriet og butikk- og serveringslokalene. I 1922 fikk han installert en elektrisk bakerovn. Konditoriet bakte wienerbrød og alt til faget henhørende, spesialiteter var geburtsdagskringler (både wiener- og tertekringler med alskens fyll). I 1924 beskjeftiget firmaet én bakersvenn som var spesialist på wienerbrød, to konditorsvenner, tre lærlinger og seks ekspeditriser. Konditoriet var et populært møtested for gymnasiaster på skolene i strøket og for studenter som leste på Universitetsbiblioteket. I 1934 gikk Andersen konkurs, og konditoriet ble overtatt av konditormester Odd Jacobsen (1904–81). Konditoriet beholdt sin posisjon som et populært møtested frem til driften ble innstilt i begynnelsen av 1970-årene.