Forskjell mellom versjoner av «Christiania Aktie-Øl-Bryggeri»

(Created page with "Tidligere bryggeri grunnlagt i 1872 med produksjonslokaler i Åkebergveien 11. Her lå tidligere Frydendal gård, hvor hovedbygningen ennå stod i 1913 og ble brukt som stallm...")
 
 
(4 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Tidligere bryggeri grunnlagt i 1872 med produksjonslokaler i Åkebergveien 11. Her lå tidligere Frydendal gård, hvor hovedbygningen ennå stod i 1913 og ble brukt som stallmesterbolig. Bryggeriet skiftet i 1925 navn til Aktiebryggeriet i Oslo og ble i 1931 oppkjøpt av Frydenlund, Schous og Ringnes og deretter nedlagt. Bygningene ble overtatt og ombygd av [[Oslo fengsel]] og er senere på folkemunne blitt kalt [[Oslo fengsel]]’n.
+
[[Christiania Aktie-Øl-Bryggeri|'''Christiania Aktie-Øl-Bryggeri''']], tidligere bryggeri grunnlagt i 1872 med produksjonslokaler i [[Åkebergveien]] 11. Her lå tidligere [[Frydendal (løkke) Prostenga|Frydendal gård]], hvor hovedbygningen ennå stod i 1913 og ble brukt som stallmesterbolig. Bryggeriet skiftet i 1925 navn til ''Aktiebryggeriet i Oslo'' og ble i 1931 oppkjøpt av [[Frydenlunds Bryggeri|Frydenlund]], [[Schous Bryggeri|Schous]] og [[Ringnes Bryggeri|Ringnes]] og deretter nedlagt.  
  
== Referanser i denne artikkelen ==
+
Bygningene ble overtatt og ombygd av [[Oslo fengsel]] og er senere på folkemunne blitt kalt [[Bayer’n|«Bayer’n»]]. Bayerøl var det mest populære ølet før pilsen overtok i 1950-årene. 
  
[[«Bayer’n»]], [[Oslo fengsel]]
+
[[Kategori:Bryggerier]]
 
+
[[Kategori:Bydel Gamle Oslo]]
== Referanser til denne artikkelen ==
 
 
 
[[Åkebergveien]]
 

Nåværende revisjon fra 5. des. 2018 kl. 12:56

Christiania Aktie-Øl-Bryggeri, tidligere bryggeri grunnlagt i 1872 med produksjonslokaler i Åkebergveien 11. Her lå tidligere Frydendal gård, hvor hovedbygningen ennå stod i 1913 og ble brukt som stallmesterbolig. Bryggeriet skiftet i 1925 navn til Aktiebryggeriet i Oslo og ble i 1931 oppkjøpt av Frydenlund, Schous og Ringnes og deretter nedlagt.

Bygningene ble overtatt og ombygd av Oslo fengsel og er senere på folkemunne blitt kalt «Bayer’n». Bayerøl var det mest populære ølet før pilsen overtok i 1950-årene.