Bogstadbakkene

Revisjon per 8. sep. 2017 kl. 14:03 av Emotion (diskusjon | bidrag) (Created page with "To nedlagte hoppbakker i Styggdalen nord for Bogstad med kritisk punkt på hhv. 17 og 30 meter. I den største bakken var bakkerekorden 35 meter, satt i 1946. Det var flomlys...")
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)

To nedlagte hoppbakker i Styggdalen nord for Bogstad med kritisk punkt på hhv. 17 og 30 meter. I den største bakken var bakkerekorden 35 meter, satt i 1946. Det var flomlys i den store bakken fra like etter den annen verdenskrig, så bakken ble mye brukt om kveldene. Den lille bakken ble bygd omkring 1950. Omkring 1960 var stillaset i den store bakken råteskadet og måtte rives. I 1967 fikk Røa IL gjenreist den, og klubben fikk disposisjonsretten til bakken av kommunen sammen med klubben Bogstadkameratene (stiftet 1931).

I tillegg til de to hoppbakkene var det her idrettsbane, med fotballbane, løpebane, hoppegrop og kastringer for friidrett. Det var Bogstadkameratene som anla hoppbakkene og idrettsbanen i 1930-årene. Klubben, som var stiftet av folk som hadde sitt virke på Bogstad gård, hadde også badstue, men leide klubbhus. Det var et dansegulv i skogkanten bortenfor banen. I fjellet sør for banen lå det gamle Bogstad pukkverk. I 2009 ble det siste hoppbakkestillaset revet, og idrettsbanen brukes som parkeringsplass.