Forskjell mellom versjoner av «Biebak»

 
Linje 1: Linje 1:
'''Biebak''', liten løkke som lå der [[Drammensveien]] og [[Munkedamsveien]] møtes ved [[Skillebekk (strøk)|Skillebekk]]. Det opprinnelige navnet var Byebak, dvs. bakken ved byen. Utskilt fra Bymarken 1752. Murmester Johan Hesler, eier fra 1771, gjorde løkken om til et lyststed med to lysthus og to kjeglebaner. Sannsynligvis har han drevet et sommerutfartssted. 1801–21 var Biebak i Louise og Peter Meyers eie, Jacob Meyers foreldre. I 1844 kjøpte skipsreder Jørgen Smith løkken. Han lot arkitekt Johan Henrik Nebelong tegne en tårnvilla ca. 1850; (senere ombygd av Heinrich Ernst Schirmer) og døpte om stedet til «Rosenborg,» som lå i Drammensveien 60 og ble revet 1959 for å gi plass til Rikstrygdeverkets bygg.
+
'''Biebak''', liten løkke som lå der [[Drammensveien]] og [[Munkedamsveien]] møtes ved [[Skillebekk (strøk)|Skillebekk]]. Det opprinnelige navnet var ''Byebak,'' dvs. bakken ved byen. Løkken ble utskilt fra [[Bymarken]] 1752. Murmester Johan Hesler, eier fra 1771, gjorde løkken om til et lyststed med to lysthus og to kjeglebaner. Sannsynligvis har han drevet et sommerutfartssted. 1801–21 var Biebak i Louise og Peter Meyers eie, Jacob Meyers foreldre. I 1844 kjøpte skipsreder Jørgen Smith løkken. Han lot arkitekt Johan Henrik Nebelong tegne en tårnvilla ca. 1850; (senere ombygd av Heinrich Ernst Schirmer) og døpte om stedet til «Rosenborg,» som lå i Drammensveien 60 og ble revet 1959 for å gi plass til Rikstrygdeverkets bygg, som nå er bydelshus for bydel Frogner.
  
 
[[Kategori:Løkker]]
 
[[Kategori:Løkker]]
 +
[[Kategori:Bydel Frogner]]

Nåværende revisjon fra 22. nov. 2018 kl. 08:55

Biebak, liten løkke som lå der Drammensveien og Munkedamsveien møtes ved Skillebekk. Det opprinnelige navnet var Byebak, dvs. bakken ved byen. Løkken ble utskilt fra Bymarken 1752. Murmester Johan Hesler, eier fra 1771, gjorde løkken om til et lyststed med to lysthus og to kjeglebaner. Sannsynligvis har han drevet et sommerutfartssted. 1801–21 var Biebak i Louise og Peter Meyers eie, Jacob Meyers foreldre. I 1844 kjøpte skipsreder Jørgen Smith løkken. Han lot arkitekt Johan Henrik Nebelong tegne en tårnvilla ca. 1850; (senere ombygd av Heinrich Ernst Schirmer) og døpte om stedet til «Rosenborg,» som lå i Drammensveien 60 og ble revet 1959 for å gi plass til Rikstrygdeverkets bygg, som nå er bydelshus for bydel Frogner.